Απεργούμε 9 Απριλίου

Ο εφιάλτης που ζούμε τα τελευταία χρόνια, με τις μειώσεις των μισθών μας, τις απολύσεις, τις τραγικές συνθήκες δουλειάς, την αποδόμηση των κατακτήσεων των εργαζομένων εδώ και δεκαετίες, την διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους πρόνοιας δεν έχει τέλος. 
Το κλείσιμο των νοσοκομείων, των ιατρείων πρώην ΙΚΑ, πρώην ΕΟΠΥΥ, το κλείσιμο σχολείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαγγελματικών σχολών κατάρτισης, η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ήδη αγγίξει την κοινωνία.
Στον δημόσιο τομέα οι πρώτες απολύσεις είναι γεγονός. Στον ιδιωτικό τομέα με τους 1,5 εκατομμύριο και πλέον άνεργους, μετά τις ελαστικές, μεσαιωνικές μορφές εργασίας και αμοιβών, απαιτείται από τους δανειστές, απελευθέρωση των απολύσεων.
Η κυβέρνηση των Τροϊκανών ενόψει εκλογών, διαλαλεί τα επιτεύγματα της, τα οποία αποτυπώνονται λογιστικά και μόνον, για πρωτογενές πλεόνασμα, έξοδο στις αγορές, ανάπτυξη.
Για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, το μόνο που είναι γεγονός, είναι το πρωτοφανές έλλειμμα, καμία έξοδος στην αγορα, υπανάπτυξη.
Υπάρχουν μόνο απελπισία, απόγνωση, φτώχια.
Όσο και αν προσπαθούν τα ΜΜΕ να προπαγανδίσουν την εικονική πραγματικότητα, την ανταμοιβή των θυσιών μας, δεν γίνονται πιστευτοί από κανέναν. Βιώνουμε όλοι τις δραματικές συνέπειες της «λάθος συνταγής», όπως οι ίδιοι παραδέχονται και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η βάναυση αυτή πολιτική δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει.
Ο μόνος τρόπος είναι να τους σταματήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες.
Όσο μεμψιμοιρούμε, όσο παραμένουμε απαθείς, απογοητευμένοι, όσο περιμένουμε καρτερικά τον σωτήρα να μας σώσει, τόσο πιο πολύ, θα βυθιστούμε στην κινούμενη άμμο,  της ανεργίας, της φτώχιας.
 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ
 
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, στον χειρότερο, από πλευράς συνθηκών εργασίας χώρο του δημοσίου, έχουν λόγους να αντισταθούν. Υπηρετούμε την κοινωνική ασφάλιση με δύναμη που αντλείται από το φιλότιμο μας προς τον δοκιμαζόμενο ασφαλισμένο ή υποψήφιο συνταξιούχο. Είμαστε στην πρώτη γραμμή, είμαστε δίπλα σε ολόκληρη την κοινωνία.
Έχουμε δίκιο, και δίκαια αντιστεκόμαστε σε όλα που έχουν επιβληθεί εις βάρος μας αλλά και εις βάρος του λαού μας αυτά τα μαύρα χρόνια.
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ –ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ