ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 01/07/2014 ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σήμερα το πρωί στις 09.30 έγινε Δ.Σ του συλλόγου μας. Συζητήθηκαν το θέμα των αξιολογήσεων για το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί στους συναδέρφους η λύση που προτείνει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΕ δηλ. όλοι οι συνάδελφοι με το που θα παραλάβουν τα φύλλα ποιότητας αυτοαξιολόγησης να τα καταθέσουν στον σύλλογο ώστε να μπλοκαριστεί η διαδικασία. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντικό να γίνει από όλους .

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των ΚΕΠΑ και του Εγγράφου του οποίου ακόμα περιμένουμε απάντηση από την Δ/ντρία Αναπηρίας. Ομόφωνα αποφασίστηκε η καταλυτική ημερομηνία η οποία θα περιμένουμε είναι μέχρι την Παρασκευή 04/07/2014 και μετά εάν δεν λάβουμε απάντηση θα προσφύγουμε όπου χρειαστεί για να διεκδικήσουμε το δίκαιο αίτημα μας. (μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου , προσφυγή στους Δ/ντές Δημόσιας Διοίκησης).

Τα υπόλοιπα θέματα για τα οποία έγινε ενημέρωση από το Προεδρείο του Συλλόγου είναι:

  1. Προχωράει η διαδικασία των επιστολών  της 9κ με γοργούς ρυθμούς.
  2. Έγινε μία ενημέρωση για την μέχρι τώρα διαδικασία των διαθεσιμοτήτων.
  3. Εφάπαξ – απαράδεκτες οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για πλιάτσικο . Εάν δεν μιλήσει με ονοματεπώνυμα τότε καλύπτει αυτούς όλους που τόσα χρόνια καταχράστηκαν τα αποθεματικά των ταμείων και μόνο οι υπάλληλοι δεν ευθύνονται.
  4. Οργανισμός – μας ζητήθηκε θεωρούμε προσχηματικά η άποψη μας για έναν οργανισμό ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί (το παραδέχτηκε ο Σπυρόπουλος στην συνάντηση με την ΠΟΣΕ). Παρόλα αυτά εμείς απαντήσαμε επαναλαμβάνοντας την διαφωνία μας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αξιούπολης λόγω της μορφολογίας του νομού Κιλκίς αλλά και την διαφωνία μας στην συγχώνευση των υποκαταστημάτων Σταυρούπολης και Ευόσμου εάν δεν υπάρξει πρώτα απομάκρυνση των μονάδων υγείας από το κτίριο του Ευόσμου.
  5. Απεργία της ΑΔΕΔΥ 24ώρη στις 09/07/2014.
  6. Συζητήθηκε το θέμα με τον Δ/ντή του Περιφερειακού Υποκαταστήματος να μην μας διαθέσει την αίθουσα για την Γ.Σ.-ενημέρωση των συναδέλφων. Εγινε πρόταση από την παράταξη της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας να πάμε να καταλάβουμε τον χώρο και να γίνει εκεί η συνέλευση . Δεν έγινε αποδεκτή όμως λόγω της ώρας δηλ. του λίγου χρόνου που είχαμε μπροστά μας.

 

Το μεσημέρι για όλα τα παραπάνω έγινε ενημέρωση στους συναδέλφους και ακούστηκαν οι απόψεις τους. Αποφασίστηκε να τηρηθεί η διαδικασία της μη αυτοαξιολόγησης και η κατάθεσή των φύλλων ποιότητας στον σύλλογο. Επίσης θα ζητήσουμε από την Ομοσπονδία την Πέμπτη που έχει Δ.Σ. και ολομέλεια Προέδρων περισσότερες διευκρινίσεις για τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν.