Ανακοίνωση για τις εκλογές της ΕΔΟΘ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ
” ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ “

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι, την Δευτέρα διεξάγονται οι εκλογές για τους αντιπροσώπους της ΕΔΟΘ του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος από τους κομματικούς στρατούς που συμμετέχουν σε αυτές, η παράταξη μας αποφάσισε να μην συμμετέχει.

Την πιο κρίσιμη ιστορικά περίοδο , η Τριτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση, η ΑΔΕΔΥ, δεν έχει κατορθώσει να εκλέξει ούτε καν προεδρείο από τον Νοέμβριο του 2013, λόγω διαφωνιών για το μοίρασμα των θέσεων των κομματικών στρατών. Το εδώ νομαρχιακό της τμήμα, η ΕΔΟΘ, προχωρά σε εκλογές την στιγμή που οριστικά 15.000 από εμάς θα απολυθούμε μέχρι τέλους του 2014, την στιγμή που η βαθμολόγηση μας από τους προϊσταμένους υποχρεωτικά θα βγάζει «άχρηστους» το 15% από εμάς, την στιγμή…….. που δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αύριο.

Φυσικά, οι κομματικοί στρατοί μας κατηγορούν ότι απαξιώνουμε έναν θεσμό με τη μη συμμετοχή μας στις εκλογές. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που απαξιώνουν θεσμούς αλλά αυτοί, τα απολιθώματα των προηγούμενων δεκαετιών, οι οποίοι συνεχίζουν να προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, όχι για το γενικό συμφέρον, αλλά μόνο για το ατομικό τους, χρησιμοποιώντας την ΕΔΟΘ και την ΑΔΕΔΥ ως κομματικά σκαλοπάτια για την προσωπική τους καριέρα.

Είναι αυτοί που ενώ διατυμπανίζουν αντίσταση και οργή, συναλλάσσονται με τις διορισμένες διοικήσεις για να προβούν σε μαζικές απολύσεις. Είναι αυτοί που πρέπει την Τρίτη το πρωί να δώσουν αναφορά στο κομματικό τους επιτελείο για το πόσες έδρες κατόρθωσαν να πάρουν.

Αντίθετα, εμείς στην μέχρι τώρα μικρή αλλά, δυναμική πορεία μας – και αυτό χάρη στην δική σας στήριξη και ψήφο- αποδείξαμε και αποδεικνύουμε κάθε μέρα, ότι δεν δίνουμε αναφορά σε κανένα κομματικό επιτελείο, παρά ΜΟΝΟ σε εσάς, που μας εκλέξατε.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στις εκλογές – παρωδία της ΕΔΟΘ προκειμένου να μην νομιμοποιούμε με την ψήφο μας κομματικούς ανταγωνισμούς και σας καλούμε εσείς οι ίδιοι να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ